dijous, 4 de febrer del 2010

Els Amics de tots


Dilluns a la Luz de Gas els Amics de les Arts van oferir un concert gratuït i amb un èxit absolut. No pel fet de ser gratuït el concert ni molt menys! Sinó per ser ells mateixos, tant naturals com sempre, amb la seva ironia marca de la casa.

Un concert animat on la gent s'hi va entregar al màxim possible. Un concert prop de "casa" de pis que, segons han explicat tenen al carrer Muntaner 260. Un pis compartit d'on sorgeixen les històries de totes les cançons, cançons crítiques amb la societat i amb la realitat que ens envolta, però tractades amb una ironia sobèrbia i divertida.

Ens trobem davant d'un grup que no només fa música i canta, sinó que teatralitza i explica molt, amb introduccions gens feixuges per lo llargues que arriben a ser. Fent riure a la gent amb les seves històries per "Masaxuxes", amb la bola "de merda" que tenien pel pis que era com una més de la família o amb el color de les rajoles vermelles o bordeus.

Moments d'interacció amb el públic amb la cançó "El Codi DaVinci", aparicions estelars a l'escenari quan no tocaven, i quan toquen arriba tard. És que ja se sap, l'home que treballa fent de gos prefereix no moure's del sofà i quan ho fa, la caga.

Per acabar han explicat com funcionen els bisos d'un concert, ja que ironitzant han explicat una anècdota que en tornar a l'escenari només hi quedava la senyora que estava recollint i netejant. Així doncs han advertit que no marxaven, se n'anaven al cantó i al gent havia de cridar euforicament per a que tornessin a sortir, moment on aprofiten per fer les millors cançons del concert tal i com van dir. Tot acabant amb el mític "A vegades"

Un concert divertit, original, amb tan sol 4 persones en semfilera defensant un estil pròpi! Le comparacions son odioses, cert, però en aquest cas, no se per on poden sortir les semblances amb el Manel, no tenen ni punt de comparació! El grup porta una feina dura feta i s'ho mereixen més que mai aquest èxit! Així fins a la propera!

Divendres toquen a la sala Clap de Mataró, però amb entrades exhaurides ja.