dimarts, 16 de febrer del 2010

Lluís Gavaldà i les cançons que parlen de cançons


La proposta en solitari d'en Lluís Gavaldà és una molt bona tria per escollir un concert. Per això el BarnaSants va voler comptar amb la seva prsència divendres passat al Teatre Zorrilla. Per primer cop, aquest teatre és seu del festival.

Una tria molt acurada de cançons, improvitzada (o no) segons va dir el Lluís, fan que durant una hora i mitja ens quedem captivats per la força i la màgia d'aquestes cançons. Cançons que li han marcat personalment, que li agraden o simplement perquè si.

Cançons sense traduir, aglunes traduïdes i d'altres pervertides, així les va classificar ell mateix. Cançons que tenen el sue moment precís i el seu missatge amagat, o poder no tant amagat quan ens diu que "hem de matar als calvos"

Va anar alternant cançons d'Els Pets juntament amb tot aquest grapat que ell ha anat recopilant. Així mateix, va aprofitar l'ocasió per a presentar, com ja havia fet en els dos darrers concerts, una nova cançó del nou disc del grup que sortirà a la venda de cara a l'abril, "Les coses com són" ens parla de la resignació que té en veure que el que no va funcionar en la seva relació amorosa, ara si que funciona amb un altre, i ja ho diu la cançó, "... i les coses com són, feu molt bona parella!"

Un concert ple de sentiments, d'emocions i de melangia, com aquesta cançó que hem citat. També va tenir un moment per explicar el part del seu fill tot deleitant-nos amb la cançó "Dragons". Elvis Costelo no hi podia fallar en una ocasió com aquesta, on el Lluís es despulla per defensar les cançons que li agraden, i per tant, el seu cantant predilecte hi havia de ser.

També ens va explicar d'on va sortir la inspiració d'una de les cançons més destacades d'Els Pets, "Vespre". I com no, del seu grup no hi podien faltar cançons com "Del balcó de casa", "Per què no vens?", "Balada dels sentits", "Valset", "Cançó d'amor", "Jo sóc el teu amic", "Aquest cony de temps", "Soroll" i "Ulls de color mel".

Aquest va ser el darrer concert en solitari, pel moment, ja que ara està dedicant-se integrament al nou treball del grup.