divendres, 5 de febrer del 2010

En Belda solidari


Aquesta nit passada en Belda i el Conjunt Badabadoc ha ofert un concert a la sala Luz de Gas, la sala eterna, on tot tipus de música i gent d'estils diferents hi té cabuda amb només unes hores de diferència!

Dins del festival del BarnaSants, en Belda ha ofert un concert ple de versions de grans temes de la música feta a casa, de cançons conegudes i d'altres molt més profundes i desconegudes. Un concert que ha estat com a mena d'homenatge a l'Ovidi Montllor i en solidaritat amb els nens amb càncer i familiars. Els diners recaudats aniran a parar a l'AFANOC, una ssociació que lluita dia rere dia per a millorar la qualitat de vida dels nens amb càncer i les seves famílies.

Les persones que hi han assistit han ogut endur-se a casa, a part d'un molt bon gust de boca de les versions que fan de les cançons i del concert en general, un disc Tribut a l'Ovidi Montllor produit per l'ACIC l'any 2006, editat especialment per a l'associació AFANOC. Aixó ha significat que es pugui tirar endevant el projecte "La Casa dels Xukils".

Un concert solidari però que de ben segur ha estat un regal per a tots! Cançons oblidades que s'han pogut recordar, cançons desconegudes que s'han conegut i cançons conegudes que s'han pogut cantar. En Belda ja ho té, intentar treure la pols dels calaixos i fer veure la llum a peces que diuen molt de per si, però que amb el seu acordió diatònic, juntament amb la resta dels Badabadocs, aconsegueixen un aire màgic, un aire especial.


Fins i tot aconsegueix que tota la sala acabi ballant el "Paquito el chocolatero" tots agafats a la vegada!

Pròximament podrem gaudir d'un concert d'ells a Occitània, dins de la mini gira que fan pel sud de França!