divendres, 28 de maig del 2010

Setmanes intenses

Les primeres setmanes del mes van ser molt intenses, motls concerts en pocs dies.

El mateix dia 7, després d'anar a la festa de comiat de la Sálvarez cap a Cuba, cap a Badalona, patint per la pluja, però la presència d'en Miquel del Roig la va fer desaparèixer, fins ben acabat el concert. Un concert llarg, divertit i per cantar, saltar i ballar. Si és que aquest home té corda per estona!

El dia següent hi havia varies opcions, també patint per la pluja, però aquest cop, qui va fer la guitza va ser el núvol de cendra que va fer tancar l'aeroport de Barcelona un altre cop, i com a conseqüència, els berguedans Brams es van qeudar a terra i no van poder tocar a Mallorca. Tot i així, a la capital de ponent hi havia un gran concert. Dins de les festes de maig de Lleida hi tocava La Carrau presentant-nos el seu "Cor" Propaganda pel fet, 2010), amb una gran quantitat de públic que just en els bisos va marxar gran part. Jugaven amb una competència molt fort, però ells es van mantenir ferms fins al final, i el públic, si que va disminuir, però molts van aguantar fins al final, ballant i cantant els seus ritmes dolços.

La competència era el primer concert que feien, després de molt de temps, els valencians Obrint Pas aquí a Catalunya. Un gran concert en el qual ens continuen fent un repàs dels seus èxits més coneguts, fent un repàs a tots els discs, els quals podem veure'n les portades repartides per l'escenari.

El diumenge 9 de maig tocava tornar anar a Badalona, però aquest cop la pluja si que va fer la guitza. Es va suspendre el concert que Els Amics de les Arts havien de fer, però que per sort, es va post-possar per al dia 16 del mateix mes.

Dilluns 10, de nou cap a Badalona, i és que les festes de maig d'enguany han donat molt de sí! Aquest cop a veure un Peret massa llarg, la qual cosa va fer que Els Pets comencèssin molt tard i es veièssin obligats a retallar el repertori. A part, el so no els va ajudar gaire, al principi una gran quantitat de problemes de so, i durant el concert el problema no era pas el so, sinó els 'borratxos' que anaven pujant a l'escenari i llençant llaunes. Un concert que per una banda seria per obliar, però que per l'altra va ser molt emblemàtic, ja que van omplir a bessar el parc.

Dimarts 11, per variar, cap a Badalona, i ara a gaudir de la veu exquissida de l'Anna Roig i l'ombre de ton chien, presentant-nos el seu mig concert mig espectacle. Una gran obra per a les nostres oïdes, i un gran concert que vem poder gaudir aseguts a la fresca, com si estiguèssim en una fresca nit d'estiu.

I el 13 un doblet de qualitat, dos grups de pop molt encertats, per una banda els Wantun van presentar el seu disc 'Animalia' (Picap, 2010) a la Fnac del triangle, amb un concert curt, però contundent, per veure el que realment poden arrivar a fer aquests nois. Recuperant la crítica del concert de l'Apolo, sincerament, han millorat molt, la qüestió, sota el meu punt de vista, és rodatge! I segur que aconseguirant molt, se'n sentirà parlar!

I a la nit, cap a Lliça d'Amunt, on tocaven Espart, a l'Aliança. Un concert íntim, molt intim, en el qual van repassar els temes del seu treball discogràfic 'Namorat' (Gorvijac, 2009).