dimarts, 18 de maig del 2010

Més enllà del mur


Dimarts dia 4 de maig es va presentar a l'Espai Jove de Fontana, al barri de Gracia de Barcelona, el DVD 'Més enllà del mur. Cançons contra l'apartheid'. Un documental sobre la primera Brigada de músics catalans que van anar a Palestina el passat agost. El DVD ve encartat amb la revista Enderrock d'aquets mes de maig.

Dues setmanes on els grusp catalans van anar a coneixer la situació d'allà i a ajudar, en certa manera, a lluitar contra els seus ideals mostrant-los-hi les seves cançons, explicant-los-hi el que ens passa aquí. Un exemple de com la música es pot convertir en un instrument de solidaritat i resistència.

Es va projectar tot el documental, i seguidament van començar les actuacions musicals dels músics que van participar en aquesta primera brigada. Nabil, un cantautor catalano-israelià ens va deleitar amb unes cançons en la seva llengua materna, i una versió de "L'estaca" mig en àrab, mig en català. Seguidament va ser el torn de'n Pau Alabajos i finalment els Obrint Pas. Una de les poques actuacions que fan en el territori català, després de la llarga temporada de descans que es van prendre. A part d'aquí, els hem pogut veure a Lleida, per la festa major i després a la Mirona. En Cesk Freixas, per motius de salut no va poder actuar, tot i que hi va estar present durant la projecció del documental.

La idea de les Brigades i del concert és una iniciativa de la Xarxa d'enllaç amb Palestina,  que enguany es tornarà a repetir amb nous grups.