divendres, 11 de febrer del 2011

4t 1a, tot venut

Durant dos dies, el quartet de Barcelona 4t 1a, van omplir de gom a gom la sala Hliogàbal de Barcelona. Dos concerts de presentació oficial del seu primer treball 'El món en un cafè' (Satelite K, 2010).

Segurament estem parlant d'un dels fenomens musicals d'aquest nou any, i no ho diem per dir. Hi ha molts factors que ho apunten com el fet de poder dir que van haver de penjar el cartell de tot venut.

Un concert molt especial, que costa molt de descriure, on tota la sala respirava un molt bon ambient i on les ganes de poder escoltar aquest petit tresor que és el seu disc es sentien vives a flor de pell.

Un espai reduït on un centenar de persones es van deixar guiar pels acords i melodies de les cançons, cançons que fan eriçar la pell com "La Maria és un animal", "Doctor" o "Els nens del bosc".

L'elegància del nou pop en estat pur és el que es va poder escoltar a l'Helio durant dos dies. I per a fer-ho més especial és van voler acompanyar d'un violí per tal d'acariciar amb molta dolçor les lletres. També van aprofitar per a fer alguna versió i alguna cançó no inclosa en el disc.

Dos nits intenses que van encomanar les ganes de voler-ne més a tots els assistents. Ara toca esperar amb impaciència el següent concert.