dijous, 18 de març del 2010

Rosana esta pa'tots nosaltres


Ahir a la nit, el Palau de la Música de Barcelona va gaudir d'un concertàs on passar-s'ho bé estava assegurat! El Festival Mil·lenni, aquest cop va apostar per la cantant canària Rosana. Va presentar-nos el seu darrer disc, 'A las buenas y a las malas' (Warner Music, 2009), però no hi van faltar els grans temes més coneguts de tota la seva carrera musical.

Un concert amb molta implicació del públic i una afinitat extrema. Això li va donar joc a explicar alguns acudits i fer broma amb el públic. I és que tal i com va explicar Rosana, els hi agrada molt tocar a Barcelona, i no és una cosa que digui a tots els llocs, és que aquí hi ha com una mena d'encanteri especial. Va descriure a la gent d'aquí com a molt seria i que sap estar, però que quan cal es diverteix, i això fa que l'energia que es desprengui sigui immensa i això, tal i com va confesar, és el que més li agrada de venir a tocara aquí a Catalunya. Va aprofitar l'avinentesa per a fer memòria del primer cop que va fer un Palau, ja que ahir era una nit de futbol a la ciutat comtal, va recordar que en aquell concert de fa uns tretze anys hi havia en Guardiola.

En tot moment feia participar a la gent, fent segones veus o cors, però en aquest cas no calia explicar que s'havia de fer, en el minim intent de fer-ho, se sentia tot el palau a l'unisó! Realment un concert entre amics, com si tots ens coneixèssim. Aquesta interactuació va confessar Rosana que li encanta, i fent broma va dir que al concert parlen com si es coneguèssin, ara, després, si es torben no sap qui són.

Moments d'eufòria extrema, de bogeria, moments que van fer vibrar el Palau sencer, un d'ells quan va fer la cançó "Hoy". Entre eufòries va tenir temps per a enrecordar-se dels problemes que pateix el món, però tal com va dir, abans d'anar a solucionar els problemes llunyans, cal mirar a casa, i per això va dedicar la cançó "Llegaremos a tiempo" a les persones que han estat o estan encara sense llum a causa de les nevades.

Quan van arribar els bisos ens va fer un regal a capela, un recull de fragments de cançons entre les quals va interpretar "Mágia" i "Si tu no estás aquí". Només sortir va llançar al públic la pregunta impossible, que quina cançó volien, i clar, de cop, un batibull de noms increïbles es va apoderar del Palau, al menys va alogiar-los dient que se sabien els títols de les cançons i no les demanaven pel número de pista del disc.

Finalment va oferir un mix de tres cançons de les més conegudes de la seva discografia, "Contigo", "El Talisman" i "A fuego lento". El que cal destacar és el recorregut que va fer, va baixar entre el públic per a interpretar-les, priemer va començar pel tercer pis, donant una volta per dalt i situant-se just davant l'escenari a la barana, seguidament per a baixar al segon pis i acabar entrant per platea fins a l'escenari de nou. Un dels moments més destacats de la nit, i en el que es veu la proximitat de l'artista amb els seus seguidors, un gest molt humà i que de segur, més d'un grup hauria de mirar de cuidar.

Durant el concert va anar informant de com anava el Barça, primer amb el gol de Messi i finalment després de la cançó més esperada per tothom, i de sorpresa per als que no ho sabien, va dir que el Barça havia guanyat.

I va acabar dient : "I ahora si!, Aquí si! Bona nit!", per una conya que havia fet abans.

Encara estarà uns dies més pel Principat, així que si voleu veure-la, demà tocarà al teatre Kursaal de Manresa i el dia 20 a Salou.