dijous, 20 de gener del 2011

Tocant fusta a la Luz de Gas


Dilluns vam poder gaudir d'un gran concert a la Luz de Gas, a Barcelona. L'actriu i cantant Elena Gadel ens va presentar el seu primer treball discogràfic en català, 'Tocant fusta' (Nómada 57, 2010).

Amb la sala plena de gom a gom, l'Elena va sortir a l'escenari per a ensenyar-nos aquestes creacions que ha fet juntament amb en Toni Pagès, unes cançons que estan acaball del pop i el flamenc, amb un toc mediterrani molt fresc. Unes cançons que van anar fluint entre la gent com una autentica brisa marina que és agradable i no molesta gens ni mica.

La pell de gallina és el que va aconseguir posar a la gent amb la seva increïble veu, una veu que es filtrava ràpidament per entre el públic acariciant-nos a tots i deixant-nos realment sorpresos. Sorpresos també per la potència que va arribar a agafar el seu concert i la preciositat de les lletres.

Però el mèrit també cal repartir-lo entre la resta de músics que van fer un paper espectacular. Va comptar amb dos bateries que et deixen sense paraules, que viuen cada nota que fan i sempre amb un somriure, en Dídac Fernandez i en Toni Pagès.

Va comptar també amb la col·laboració especial de Manu Guix al piano en una cançó, i de la Clara Peya a la melòdica.
Un concert especial, entre amics, coneguts i familiars, ja que entre el públic vam poder veure moltes cares conegudes com la Beth i la Gisela, companyes de fatigues; l'Àngel Llàcer, l'Enric Rodríguez, el Niño de la Hipoteca, el Santi Serratosa, l'Elisenda Roca, la Coco Comín, en Josep Lluís Bozzo i molta gent de musicals, sobretot de Grease.

Una presentació del disc que es va convertir en una gran festa pels sentits i amb molt bona companyia.