divendres, 10 de setembre del 2010

L'Altaveu amb molta potència

Ahir es va donar tret de sortida a tres dies de festival, tres dies de bona música a Sant Boi del Llobregat. Ahir va començar una nova edició del Festival Altaveu, un festival encapçalat per les noves propostes que hi ha al mercat i també per una aposta forta cap a la música feta a casa.
Ahir van passar per l’escenari de Can Massallera els Standstill, un grup amb un estil de pop alternatiu i independent molt peculiar. Ens van oferir un concert molt relaxat però amb molta força, dividit en tres part d’uns vint-i-cinc minuts cada una, va repassar els temes del seu darrer treball discogràfic ‘Adelante Bonaparte’.
Van presentar, després d’haver-ho fet al Primavera Sound, l’espectacle Rooom, una combinació perfecte dels sons en clau acústica i a la vegada electrònica, juntament amb un gran muntatge audiovisual. Expliquen històries plenes d’emocions que es transmeten al públic tal i com si ja les haguéssim viscut. Tota l’atenció restava en tot moment en les pantalles, amb molt poca il·luminació sobre l’escenari, només la penombra d’aquestes pantalles van marcar molt la primera part del concert.
Tots els assistents van gaudir com si fóssin nens petits jugant, van quedar embadalits amb el concert. Sincerament l’espectacle que ahir va oferir el festival deixa el llisto molt alt, per mi, un deu rodo als Standstill i la seva Room.
Avui continua el festival amb en Kiko Venenofent la presentació oficial del seu darrer treball, ‘Dice la gente’, un disc que fa pocs dies que està a la venta. A part podem veure també a la Maria Rodés i a Refree a Cal Ninyo, i finalment Edith Crash i Valero dins de l’Altaveu Frontera amb en Sanjosex com a artista convidat.
I per concloure el festival, demà tindrem a un dels grups de rumba que més estan voltant aquest estiu i tocant a gairebé tots els festivals, la Troba Kung-Fú, que posaran el seu granet de sorra per a fer ballar i divertir a la gent. Dins de l’Altaveu Frontera tenim a l’Équilibriste, un grup de mallorca que ens presenten una proposta musical que defuig dels convenvionalismes. També hi trobarem l’actuació de Raúl Pulido i de Caníbala com a artista convidat. El plat fort del dia serà la producció d’El Retaule, que reunirà una sèrie d’artistes com Mazoni, El Petit de Cal Eril, Bikimel, Le Petit Ramon, Carles Sanjosé, Joan Colomo, Maria Coma, Isaac Ulam i Josep Pedrals entre d’altres, un espectacle que no es pot deixar perdre.
L’Altaveu un festival de coneixement de nous grups, de propostes diferents estarà omplint els carrers de Sant Boi fins dissabte.