dissabte, 12 de desembre del 2009

El Circ Global ha començat



Avui a la Luz de Gas tindrà lloc la presentació oficial del nou disc de Pep Sala, "Anatomia de la relativitat" (L'indi music, 2009). Un concert inclòs dins la gira Circ Global que va donar tret de sortida divendres 4 a Mataró, a la sala Privat.

Així mateix, el divendres 4, va oferir una roda de premsa a la seu de la Sgae de Barcelona. Durant la roda de premsa va parlar tant del disc com de la gira, i va tenir temps de parlar sobre l'estat actual de la música.

Anatomia de la relativitat

Un disc comprés per onze temes dels quals, la cançó "L'últim que es perd" n'és el single. Tal com va explicar és un disc influi per música dels anys 70, i que sorprén molt a la gent. Tal i comv a confessar, "és un disc molt eclèctic ja que té un regust soul". De la gran varietat de música que li agrada a Pep Sala no hi podia faltar la música negra, present en el disc.

Parlant de les cançons va explicar el perquè de les cançons que hi apareixen i el seu estil amb un gran joc de paraules: "Tu fas cançons i són elles soles on volen ser".

Com sempre, s'ha acompanyat de la banda habitual però hi ha inclòs algunes novetats com una secció de vents, així com la recuperació de veus femenines.

"Un escriu sobre la vida, sobre el que li afecta, però vivim en un moment social peculiar. A l'hora d'escriure cançons pots mirar per la finestra i veure el que t'envolta, i si mires al mirall et mires i comences a parlar sobre tu" va explicar sobre la temàtica de les lletres, i en concret de la cançó "Finestres i miralls". "Un no és impermeable i li afecta tot" va confessar Pep explicant el pequè del nom de la gira i de la cançó que hi dona nom, "Circ Global", on parla del circ, d'aquest món surrealista, de les realitats que ens envolten, dels problemes del cor, de la crisi financera, etc...

Ens trobem d'un disc més continuista de l'estil anterior que no pas un canvi radical, tal i com va confessar Pep, ell va treballant sempre amb les cançons i són les mateixes però amb uns arrangaments diferents, però no defuig mai de la tendència, és sempre millorar.


La Gira

Presenta una gira ambientada com un circ i completament elèctrica. Una gira que el durà per tot el principat, esant així demà a El Catllar. Una gira que s'allargarà fins a la primavera.

El repertori estarà compossat per cançons del nou disc i recuperarà alguna de vella.

Una gira promocionada per Mango i Caves Llopart.

La situació actual

Durant la roda de premsa va tenir temps de parlar de la situació actual de la música i del cinema, arran de la protesta que va tenir lloc a Madrid fa uns dies.

Va dir que la música en català sempre ha estat en crisi, i fer coses en català no és mai "cool", per això tendim sempre a buscar coses a l'estranger. Parlant sobre la venta de discs va dir que "el top manta fins i tot està en crisi ja que per internet es pot descarregar tot".

En el disc dóna un crit d'esperança per a aquesta situació tan problemàtica en que ens trobem. "Costa veure l'esperança, però els artistes intenten fer-ho" va explicar Pep.

El futur de la música, va confessar, no està en la venda des discs sinó en la defensa dels drets de les cançons.