dijous, 3 de desembre del 2009

Cançons de Nadal en folk-pop



Avui al migdia ha tingut lloc la roda de premsa del concert / disc de Nadal del Petit de Cal Eril i Anímic a l'Auditori. Hi han intervingut Joan Pons del Petit de Cal Eril, Ferran Palau i Louise Sampson d'Anímic i la discogràfica Bankrobber.


El motiu de Nadal

Ja fa temps que els dos grups es coneixen, tal i com ha explicat Joan Pons, vocalista del Petit de Cal Eril, es van conèixer al Pop Arb del 2007, on van establir contacte ja que es van donar compte, que els dos grups eren molt similars tant en posada en escena com musicalment parlant. "Vem començar a parlar de la Hispano Igualadina, que fa el trajecte Guissona - Barcelona, que precissament passa per Collbató, el seu poble" confessava Pons.

La idea era fer una cosa conjunta, ja que durant molt de temps han estat coincidint en concerts, on tocaven els dos grups, i volien materialitzar d'alguna forma aquesta amistat, oferint als seus seguidors una obra diferent. Els seguidors dels dos grups són iguals però diferents, ja que tal i com ha explicat Joan Pons, els seguidors d'Anímic busquen la seva finura i els de Petit de Cal Eril la improvització.

La idea de que fòs un disc de nadales, rau en l'esperit nadalenc d'Anímic, ja que tenien experiències prèvies on havien gravat algunes nadales per tal de regalar-les a les famílies. Anímic és un grup amb més esperit de celebració des del putnd e vista més cultural que no pas religiós i gens consumista. És una forma de recordar els Nadals de les seves infàncies, les pel·lícules que veien, la llar de foc, les nadales, etc...

Volien tractar un maeix tema des de dos punts de vista diferents, així amb la barreja se li treu serietat i agilitat. Es volia fer un disc on els que hi participaven fòssin afins entre ells amb la seva filosofia.


El disc

El disc és una creació conjunta de Bankrobber i Les petites coses, el segell d'Anímic.

Consta de tres parts, el disc s'enceta amb una cançó conjunta, el Cagatió. Seguidament venen 4 cançons interpretades per Anímic, i després continua una unica cançó composada de varies nadales, interpretat per El Petit de Cal Eril, en una cançó de 12 minuts.

Es pot distingir clarament una besant més igual on la cançó és la cançó interpretat per Anímic, i per l'altra banda l'esperit més psicodèlic el del Petit de Cal Eril.


El concert

La finalitat del concert és presentar el disc portant la música a tot el públic. Serà un concert on es mesclaran les intervencions dels dos grups els quals aniran alternant les Nadales juntament amb cançons seves.

Per la dificultat de compaginar agendes i, tal i com ha confessat Joan Pons, no assajar gaire, serà un concert que funcionara per connexió, ja que entre ells tenen molt bona connexió i asseguren que sortirà rodat.

Aquesta oportunitat que els hi ha ofert l'Auditori és una gran oportunitat pels dos grups que vindria a ser la primera "puesta de largo". Serà un concert de "superamics" tot comptant amb el públic que és una part important.


Projectes

Gràcies a l'afinitat que tenen els dos grups, una amistat que va més enllà han confessat, tenen ganes de fer coses diferents els dos.

Un dels prjectes que tenen en ment és fer donar protagonisme als samplers i als que punxen bases sintètiques, ja que sempre es troben en un segon terme, i la resta del grup d'acompanyament. És un projecte bastant psicodèlic han afirmat, el que pretenen és fer soroll.


Les etiquetes

Tots dos grups han afirmat que no pretenen formar part de modes ni de tendències, ja que se'ls hi ha impossat l'etiqueta del nou folk català.

"Si això de les etiquetes va que venguem més, doncs llavors si sóm d'una nova generació de flok català" ha reiterat Ferran Palau.


Una nova proposta conjunta que es presentarà a l'Auditori el proper dijous 10 de desembre a la Sala 2 Oriol Martorell.