diumenge, 14 de setembre del 2008

Altaveu 2008

Divendres l'Altaveu, el festival de música de Sant Boi del Llobregat, va dur a terme l'acte del seu 20è aniversari, un espectacle dirigit i creat de la ma de Marc Parrot el qual feia gràcies a 11 veus reconegudes del panorama musical català, una reconversió de cançons de referència actualment, grans hits musicals que al llarg de mesos s'han anat escoltant per la radio, però sempre des d'un punt de vista un tant mediàtic. Aquesta reconversió s'ha fet sota el lema de (per) versió, podriem dir que seria agossarat o no apropar cançons com la Tortura de la Shakira o Me voy de Julieta Venegas al nostre propi estil i sobretot amb la nostra llengua, amb diferents toc passant del valencià al català central.

Un seguit de 11 participacins estelars acompanyades d'un presentació prèvia de Alba Sarraute, pallassa, acròbata i músic, que va fer que tot plegat fos més amé i a la vegada li va donar un toc més accentuat de "perversió" en clau humorística.

Les cançons versionades són les següents:
La banda (creada pel Marc Parrot) : Thriller de Mikel Jackson
Joan Masdeu : Antes que ver el sol de Coti
Sanjosex : Em fas posar vermell (Me pongo colorada) de Papa Levante
Manel : El bròquil (La tortura) de Shakira i Alejandro Sanz
Nubla : Obsesión de Aventura
Mazoni : Quiero Bailar de Sonia i Selena
Abus : Na Laura no hi és (Laura no esta) de Nek
Guillamino : El poder (The power) de Snap!
Lluís Gavaldà : No et puc treure del cap (Can't get you out of my head) de Kylie Minogue
Dolo Beltrán (Pastora) : Les de la intuició (Las de la intuición) de Shakira
Miquel Gil : Ninot de Palla (Muñeca de trapo) de La Oreja de Van Gogh
Feliu Ventura - Me'n vaig (Me voy) de Julieta Venegas

Realment un espectàcle de la talla de l'Altaveu, un gran show per a celebrar aquest 20è aniversari.

Després d'aquest acte central van haver-hi les actuacions de Joan Diez - We Sing Bill Evans amb Silvia Perez i Refree a Cal Ninyo, i per altra banda a Can Massarella Bikimel, Manos de Topo i La Casa Azul.


Aquest darrer va oferir un concert molt multitudinari, amb un públic molt entregat que se sabia les cançons de principi a final. Guille Milkyway, tot sol dalt de l'escenari, acompanyat dels seus 5 músics - andròides, va presentar el seu darrer treball La revolución sexual, un treball molt fresc i amb ritmes i jocs vocals que recorden a la música dels anys 70 - 80, una música molt ballable i discotequera. La manca de llum va fer que no es gaudis al 100% del concert, però tot i així va saber ficar-se a la butxaca al seu públic incondicional i al que simplement hi passava per a escoltar com sonaven aquells que havien fet la cançó de l'estiu de TV3.