diumenge, 11 de juliol del 2010

Les pedres d'en Cris Juanico


El passat 21 de maig, en Cris Juanico va presentar el seu darrer treball discogràfic, “Pedres que ratllen” (RGB Suports, 2010), a la Sala Bikini de Barcelona.

Un concert on ens va oferir un gran tast d’aquest nou disc així com dels altres seus anteriors treballs. Tot i això, va aprofitar per a recordar els temes més coneguts de Ja T’Ho Diré.

Un concert que va fer vibrar la gent, tant amb les noves cançons com amb les velles, i sempre acompanyat dalt de l’escenari amb Els Mags de Binigall.

La presentació d’aquestes “pedres que ratllen” són un seguit de vivències reals, no directes, que es transmeten pels carrers de Ciutadella. Històries que resten amagades en les pedres i que finalment s’han disposat a parlar. Una sèrie de cançons amb sons molt mediterranis i d’estils diferents, que cadascuna d’elles explica històries distants entre si, però molt unides.

Amb aquest disc en Cris Juanico es reafirma com a cantant en solitari, defenent els estils de música que li han influenciat en tot moment, i sobretot fent un pas endavant qualitativament parlant.

Ens torbem davant d’un disc essencial per a qualsevol moment, un disc fresc que deixa molt bon regust a l’escoltar-lo.