dijous, 28 d’octubre del 2010

5771


Aquesta és la xifra de participants el diumenge passat al lipdub per la independència que es va fer a Vic, 5771. Un acte reivindicatiu, festiu, i popular que va començar a les tres de la tarda amb música de punxa discs per anar engrescant a la gent.

Tot el perímetre del centre històric de Vic va ser tancat per tal de poder controlar el nombre d'assistents, ja que una de les idees en ment era superar el rècord mundial d'assistents en un lipdub. El record estava en uns mil i pico, i diumenge varem poder demostrar que ho podíem aconseguir i amb escreix!

Durant tota la tarda es van anar ultimant els preparatius per al rodatge, col·locar a tothom al seu lloc i esperar i esperar, que ser actor és molt dur, a que la càmera arribes fins al final, fins a una Plaça Major, plena de gent, plena d'estelades, plena de senyeres, plena d'il·lusió, plena de sentiment, i amb una idea clara, demanar la independència per al nostre país.

Després d'un intent fallit, van rodar tres seqüències més per a donar per bo el vídeo. "La flama" dels Obrint Pas va ser el tema escollit, i precisament la flama de la gent, l'energia de la gent, representada amb una torxa, havia d'arribar a la Plaça Major i encendre el peveter de la independència juntament amb el cant dels segadors i a crit de INDEPENDENCIA JA!

La tarda va acabar amb un sorteig d'una panera valorada en 1.200 euros i amb una sèrie de concerts. Els primers en pujar a l'escenari van ser en Titot i en David Rosell presentant-nos l'Esca del Pecat. En un acte d'aquestes dimensions no hi podien faltar!

La festa es va allargar fins vora mitjanit.

Un pas més per aconseguir la independència, fer-nos sentir i lluitar pel que volem!