dimecres, 3 de febrer del 2010

L'etern Marc Grau


Dimarts 26 de gener va tenir lloc a la sala Bikini de Barcelona el concert en homenatge a Marc Grau, un músic i compositor que va marcar un abans i un després a molta gent i a molts grups, grups que són tot un referent dins del panorama musical.


Un acte molt emotiu ple de convidats i amics, conduit per en Santi Millant, on una sèrie de grups van oferir unes quantes cançons en directe, grups que van comptar amb la presència de Marc Grau bàsicament com a productor. però està clar que tot això va més enllà, no només una relació estrictament professional sinó, que es va convertir en un dels millors amics d'aquests grups, fins i tot com si fòssin de la família. Segons Els Pets, que van ser els encarregats a tancar l'acte, diuen que era el seu tiet.

Los Rotos van ser els encarregats d'encetar el concert, un grup integrat pel fill del Marc Grau, el Marc Grau, va veure com el public i els grups es van volcar per a homenatjar al seu pare. En Quimi Portet va pujar a l'escenari amb la seva banda actual, però l'ocasió va fer que gran per de El Último de la Fila es reunissin als camerinos. Va interpretar "Progressa Adequadament" i un parell més de cançons.

Una dels grups que van col·laborar amb en Marc Grau no van ser-hi presents, només hi va anar en Gerard Quintana. Havien corregut rumors de que Sopa de Cabra s'ajuntaria per l'ocasió però n va ser el cas. En aquesta nit no es podia obviar les cançons de Sopa i en Quintana va interpretar "Camins", així mateix va aprofitar per a presentar una de les seves cançons, "La Crosta".

Pedro Javier González va oferir una actuació molt melancòlica. Aquest ex component de El Último de la Fila, va interpretar amb la seva guitarra dos cançons que feien possar la pell de gallina. Un dels moments més esperats de la nit va arribar quan Manolo García, excantant de El Último de la Fila va pujar a l'escenari, El public vingut de tot arreu i de bastant lluny, van fer que la seva actuació fos molt especial. Un Manolo molt entregat per la causa i al seu públic va fer tremolar tota la Bikini.

La recta final del concert la van possar tres grups importants del panorama musical català. Primer va pujar en Joan Masdeu amb la seva guitarra, excantant del grup Whiskyn's, interpretant dues cançons del grup que va tenir la marca indiscutible de Marc Grau, "On" i "Cada cop que t'envàs". Seguidament els Lax'n'Busto van interrpetar "Eva", una cançó instrumental que va composar Marc Grau i "La meva terra és el mar".

Els encarregats de tancar l'acte van ser Els Pets, el grup que va tenir mésa finitat amb el productor. Van fer la última cançó que van crear amb ell, "Tantes coses a fer" i la primera, "S'ha acabat". Aquesta última cançó va suposar el moment més àlgid de la nit, on van convidar a Marc Grau fill per a que la interpretès amb ells.

També hi van participar en el concert en Jordi Batiste, en Jornet, Vilaplana, Armengol & Riera i Color Dansa.

La sala a rebentar de gent van fer que fos un concert molt especial, una nit que molta gent recordarà. I sobretot un homenatge molt emotiu, un molt bon record d'en Marc Grau.