dimecres, 2 de març de 2011

Podré tornar enrere!


"La darrera mirada enrere : S'ha acabat. El Cuco tanca l'arxiu amb les últimes pàgines que s'escriuen de Sopa de Cabra. O les penúltimes. De fet, si s'ho pren seriosament, encara pot estar molts anys recollint articles sobre la banda. [...] Uns diuen que són la millor banda de rock and roll que ha existit a Catalunya. D'altres, la millor que ho ha fet en català. Alguns diuen que són els Rolling Stones a la gironina. D'altres que són el referent per a les noves generacions. [...] Tothom se sent amb el dret de parlar de Sopa de Cabra. Des d'aquell col·lega de carrer dels Torrats que encara es posa "L'Empordà" al radiocasset del cotxe [...] Ja fa temps que Sopa de Cabra va deixar de ser un patrimoni exclusiu de Gerard, Josep, Ninyín, Cuco i Pep. Ara són uns clàssics. Encara que no toquin mai més junts, les seves cançons tenen una vida pròpia més enllà de la seva voluntat." 

Aquest és el fragment que tanca la biografia dels Sopa de Cabra 'Si et quedes amb mi' escrit per en Pep Blay. Ell i ningú més podia ser l'encarregat d'obrir la roda de premsa que ha tingut lloc al nou auditori de la facultat de comunicació de la Blanquerna. Demanant perdó per l'equivocació de dir en el seu moment que no tocarien mai més, ha cedit el pas als grans protagonistes d'aquest matí.

En Gerard Quintana, en Josep Thio, en Francesc 'Cuco' Lisicic, Jaume 'Peck' Soler i en Josep Bosch, ens han confirmat finalment tots els rumors que han anat corrent durant temps, però que  recentment s'han vist més animats. Tal i com ha dit en Gerard, "La noticia és molt simple, tornem per fer un únic concert al mes de setembre". El 9 de setembre serà l'únic concert que oferiran els Sopa de Cabra al Palau Sant Jordi.
Un concert molt esperat pels seguidors de la banda gironina així com aquells que no van tenir l'oportunitat de veure'ls mai en directe. I precisament d'això n'ha parlat en Gerard, ja que la generació que ara te entre 15 i 20 anys no van poder gaudir de cap dels seus directes. Això demostra que les seves cançons continuen més vives que mai. 

I no és d'estranyar que s'hagi escollit aquest any, ja que és un any on coincideixen  moltes dates assenyalades: fa 25 anys que es van crear; fa 20 anys del ja mític concert al Palau Sant Jordi juntament amb Els Pets, Sangtraït i Sau; i en fa 10 del darrer concert de comiat al Razzmatazz. Concert on l'entrada va estar limitada per l'edat, i per aquest motiu han decidit fer-lo al Palau Sant Jordi, per a que tots aquells que vulguin puguin treure's l'espina que porten clavada. A part també han confessat que omplir un Sant Jordi és tot un repte, i ells són una banda de reptes.

Tres motius més que suficients i una pressió social increïble que han conduït a fer aquest concert. Tot i estudiar poder fer-ne més d'un, tal i com ha explicat en Cuco, finalment van decidir centralitzar-ho en un sol dia, "es tracta d'una festa d'aniversari" tal i com ha aclarit en Gerard. Un projecte que després de dos anys per fi és una realitat, i que té com a promotors al management del Gerard, PromoArts Music i The Project, l'empresa de més potencia en la programació de concerts i festivals de caire internacional aquí a casa nostra.

"Som una banda 'vintage' dins d'una escena catalana de música actual que il·lusiona" ha dit en Quintana referint-se a la situació musical actual. Han citat grups com Gossos, Pau Vallvé, Mishima i Antònia Font entre d'altres, que tenen una gran qualitat musical tot i faltar el rock and roll, tal i com ha confessat en Cuco. Han valorat molt positivament les noves fornades de grups que han anat sorgint des de la seva dissolució i que han conviscut paral·lelament amb els seus treballs personals, com les carreres en solitari del Gerard i del Josep Thió i el grup Kabul Babà.

Un rock que tornarem a veure d'aquí uns mesos. El concert comptarà amb les "cançons imprescindibles" de la banda, i encara no se sap si comptarà amb col·laboracions o algun grup teloner. Les entrades sortiran a la venta aquest mateix divendres 4 de març a través dels canals convencionals (Servicaixa, Telentrada, TicketMaster i El Corte Inglès). 

Dies de nervis i intriga arran dels cartells que van anar apareixent per tot arreu i que avui han tingut un final esperat per tothom. Tornarem a escoltar el crit de : "Bona nit malparits!", ara ja és una realitat.

1 comentari:

xuls ha dit...

ooooh quins apunts més boniiiics i quantes cites xd