dimecres, 26 de gener del 2011

La llibertat en l'aire


Diumenge passat, La Porta dels Somnis va oferir un petit concert al Dau de Mataró. Una sala que acull setmana rere setmana un seguit de propostes molt interessants en clau acústica. Aquest cop va ser el torn dels de Sant Cugat.

Ens van venir a presentar el seu darrer treball discogràfic 'Aire Lliure' (Discmedi / Gorvijac, 2010) en clau acústica, i a on el públic és un factor molt important. La interacció amb els assistents, va fer que es respirés un caliu especial, on el tu a tu es va convertir en una conversa, ells ens explicaven que vol dir aquest aire lliure, i nosaltres ho escoltàvem amb molta atenció.

Un concert per escoltar, per gaudir, per deixar-se portar i per cantar, si se saben les cançons. Tot prenent un bon vinet o una cervesa, o simplement aigua, podem notar com la brisa ens acaricia la cara, com la dolça veu de la Virginia penetra dins nostre, transportant-nos a la terrassa d'un bar "a l'aire lliure, un poble pescador" com el que ells descriuen.

Calor i proximitat en una nit realment freda, ple de cançons noves i de les més conegudes.

Un final de cap de setmana una mica mogut, començant la festa el dijous, entre probes i probes, Nuar a Gràcia, divendres va tocar anar a veure l'Isamel Colomer a Caldes de Montbui que oferia un concert per a celebrar els seus 10 anys fent música. Després una visita fugaç a la sala Cam Bernades de Santa Perpètua, que encara no havia trepitjat, per a veure la última cançó de Rauxa, bé, de fet, escoltar-la des de fora.

I per arrodonir-ho tot, dissabte, amb el fred polar que feia, cap a Hostalets de Balenyà a visitar la Taverna d'Old Jhon, i després a Hotel Cochambre a Parets del Vallès. I finalment diumenge, La Porta dels Somnis, amb molt bona companyia.