divendres, 3 de desembre del 2010

Amaral presenta Alondra Bentley

Ahir es va donar tret de sortida al Circuit de concerts 'Girando Por Salas' impulsat per l'"Instituto de Artes Escenicas y de la Música"(INAEM). Un total de 50 artistes formaran part d'aquesta primera edició, els quals ja tenen un disc al mercat i un futur prometedor per davant. Entre aquests artistes hi podem trobar La Troba Kung-Fú i El Niño de la Hipoteca. El circuit és d'àmbit espanyol, i recorre unes 150 sales de tota la península i illes, acollint fins a 200 concerts.

Alondra Bentley va ser l'encarregada de començar aquest cicle de concerts ahir a la nit a l'Apolo de Barcelona. Aquesta cantant murciana d'origen anglès, va encisar-nos amb la seva veu tan tendre i dolça tot presentant-nos el seu disc de debut, 'Ashfield Avenue'. Durant poc més d'una horeta va estar acompanyada d'un piano, d'un contrabaix, d'un banjo i d'una guitarra. Va deixar un molt bon regust de boca aquesta jove promesa, que tot i cantar en anglès, era com si entenguéssim cada una de les paraules que deia.

El concert va ser molt especial, ja que ella, que era l'artista que formava part del circuit, va ser apadrinada pel duet de Saragossa, Amaral. La gran part els assistents van desplaçar-se, des de diversos llocs, cap a la sala barcelonina, per a veure un acústic molt acurat d'aquest duet. Un grup que ha obtingut molts premis i guardons durant aquest any.

Eva Amaral, amb una jaqueta molt brillant, i Juan Aguirre van pujar a l'escenari per a despullar cada una de les seves cançons, deixant-les en la seva essència per a regalar-nos-les a tots. Mà a mà amb el públic, van repassar els seus grans èxits com "El universo sobre mí", "Moriría por vos" i "Días de verano". També van aprofitar l'ocasió per a presentar-nos alguna de les noves cançons que han anat tocant ja en algun dels darrers concerts que han anat fent. Cançons que es veuran encabides en un futur nou disc. Així mateix, van aprofitar l'avinentesa per a  estrenar una nova cançó, "Esperando un resplandor".

Un concert on el públic va ser-ne partícip en tot moment, un públic que va omplir la sala i va fer penjar a l'entrada el cartell de 'tot venut'. I és que Amaral era un molt bon reclam per a omplir la sala! 

Dos dels moments claus del concert van ser quan van cantar "Camins" dels Sopa de Cabra, ja que ells van fer-ne una versió per al disc del Tribut, una proposta de Pep Blay, assistent també al concert; i l'altre, quan en Juan Aguirre va demanar que els polítics deseixissin en pau la cançó "Revolución", ja que no forma part d'aquest sistema polític que s'està creant.

"Porque no importa el porvenir, creímos en el Rock & Roll, por eso estamos aquí equivocados o no", això és el que diuen a la cançó "Kamikaze", que és la que va posar punt i final a la nit. Malgrat tot, ells d'equivocats no estan gens, saben el que volen, saben com transmetre-ho, i ho tenen ja tot guanyat. Uns directes impecables, unes guitarres estel·lars i una veu espectacular, nosaltres tampoc podem demanar-ne més!

Set-list d'Amaral:

Concorde
Un día más
No se que hacer con mi vida
El universo sobre mí
El blues de la generación perdida
Esta madrugada
Cuando suba la marea
Atrás
Moriría por vos
Siento que te extraño
Esperando un resplandor
Camins
Hacia lo salvaje
En solo un segundo
El mundo al revés
Días de verano
Como un martillo en la pared
Revolución
Es solo una canción
Kamikaze