dissabte, 4 de setembre del 2010

Tercer dia per l'Acústica

Ahir va tenir lloc el tercer dia del festival que es celebra a la població de Figueres, un dia marcat per un cartell farcit de concerts, de bons concerts. 

Amb el cartell de "tot venut" al claustre s'esperava que fos una gran nit, i així va ser. La música va començar de la mà d'en Miquel Abras a les set de la tarda a la plaça de l'ajuntament, un concert molt íntim amb el públic. A l'escenari ell i la seva guitarra només, una combinació perfecte per a gaudir de les cançons dels seus tres treballs en un format acústic deliciós.

Va aprofitar l'ocasió per a rememorar alguna cançó de Sau, recordant que allà mateix, en l'anterior edició de l'Acústica, es va celebrar el concert de Tribut a aquesta banda.

En Miquel es va despullar musicalment deixant córrer entre les persones els acords de la seva guitarra i la seva veu tan característica. A part, ens va regalar una cançó que el va marcar molt quan era petit, la primera cançó que va començar a cantar.

Com a l'Acústica és un no parar, la música va continuar seguidament de la mà de El niño de la hipoteca, que acompanyat de la seva guitarra va encisar al públic amb les seves cançons. I és que el món dels "cantautors" sempre omple, i així va ser, la plaça plena de gent per a poder encisar-se amb les cançons.

Roger Mas va ser l'encarregat d'encetar els concerts de la Plaça de l'Esglèsia, aquest cop només ell, la guitarra i una ampolla de whisky. Va aprofitar l'ocasió que anava sol per a fer cançons que normalment no pot fer amb la banda, d'aquesta manera es va convertir en un concert especial, un concert més personal i proper. Ahir va poder trobar la casa a Figueres, gràcies a la bona acollida que li va donar el seu públic. 

Mentrestant a la plaça Josep Pla tenia lloc els "Tastets de l'Empordà" de la mà de Ishvari, que va donar pas a l'actuació del Yacine & The Oriental Groove, la nova formació del cantant de Nour, que tal i com va dir, no ha desaparegut, ha quedat apartat; i ex-cantant de Cheb Balowski. Un concert ple de ritmes molt mediterranis, combinant-los amb l'estil purament àrab, una delícia per a les oïdes. Una bona fusió de dues tradicions.

A dos quarts d'onze va arribar el plat fort de la nit, amb el Claustre Ramon Muntaner ple a vessar, els Love of Lesbian van sortir a l'escenari amb ganes de passar-s'ho bé i e fer-ho passa bé a la gent. Un concert amb un repertori especial que va convertir la nit en una nit màgica.

Van repassar les cançons del seu darrer treball '1999 (o cómo generar incendios de nieve con una lupa enfocando la luna)', així com dels seus altres treballs, interpretant així les següents cançons: "Un dia en el parque", "Domingo", "Hª de una "H"", "Segundo asalto", "Allí donde", "1999", "Limusinas", "Mi primera combustion", "Ascensores", "Cuestiones de familia", "La parabola", "Las malas lenguas", "Me amo", "Club de fans de Jhon Boy", "Incendios" i "2009. Voy a romper las ventanas".

El concert va començar una mica més tard de l'hora prevista, i només començar van tenir problemes tècnics amb la taula de so. Això no va fer que el públic perdés les ganes de cantar i divertir-se, al contrari, van encendre molt més els ànims aquests petits problemes. Un concert que la gent difícilment podrà oblidar.

A la Plaça de l'Ajuntament va tenir lloc el concert en format acústic de Reincidentes, i paral·lelament, a la plaça de l'església, va començar el Karaoke Live amb la Fredy Live Karaoke. Un karaoke amb banda en directe, presentat per en Pere Espinosa i on la gent del públic podia triar cançons per a cantar de totes les èpoques, per a totes les edats. Des de música americana dels anys 80, fins a les cançons més comercials que sonen per les ràdios actualment. Un dels punts febles va ser la manca de cançons en català, on només hi podíem trobar el "Boig per tu". Avui hi ha una altra oportunitat per a participar en aquest karaoke tan especial.

Per anar acabant la nit, només quedaven dues propostes molt especials, per una banda, a la plaça de Josep Pla, Mishima van dur el seu "Ordre i aventura" (Chesapik, 2010) per a demostrar qui són, com d'actiu està el nou pop-indie català. La plaça cantant les seves cançons i la banda encapçalada per en David Carabén van fer que el dia d'ahir que prometia ser molt especial, s'acabés d'arrodonir més encara.

I finalment varem poder gaudir d'una actuació especial, els Sabor de Gràcia, fent un petit homenatge al Gato Pérez), en aquest cas acompanyats de bons amics, Los Manolos i Gertrudis.

Avui a les sis de la tarda, després del dia intens d'ahir, s'enceta el penúltim dia del festival, un dia marcat pel concert dels Amics de les Arts com a cap de cartell. I avui també, un dia ple de concerts, ple de bona música.