dijous, 10 de juny del 2010

50+ a l'Auditori de Barcelona


Les celebracions del 50è aniversari de la Nova Cançó continuen dia rere dia. En aquest cas, el 16 de maig, l'Auditri de Barcelona va acollir, després de voltar per Sant Cugat del Vallès i Granollers, l'espectacles '50+, de la nova cançó a les cançons més noves'. Una iniciativa de l'Albert Puig i amb la direcció d'en Raül Fernández (Refree).

L'espectacle volia apropar dues generacions distants entre si pel temps, però a la vegada molt properes musicalment, ja que el que es volia reivindicar, ja es va fer, ara es reivindiquen altres coses. A la vegada apropen les grans veus d'una època amb les més actuals.
L'espectacle va encetar amb Joan Isaac acompanyat de Jaume Pla, el cantant de Mazoni per a interpretar "Que tramposa és la vida" i "Cap al mar". Una cançó de cada artista. Seguidament, Jaume Arnella i Carles Belda ens van deleitar amb "Les cobles del pedrot" i "Noies que ens festegeu".

La Marina Rossell va sortir acompanyada d'en David Carabén, la veu de Mishima, per a interpretar "Mare de Déu del món" i "Un tros de fang". En Quico Pi de la Sera i en Carles Sanjosé (Sanjosex) van cantar "Passejant per Barcelona", una cançó urbana, i "Baix Ter Montgrí", una cançó rural.
Dues veus femenines de gran qualitat van assaltar l'escenari, Núria Feliu i Sílvia Pérez, que ens van interpretar "Pare meu" i "Anirem tots cap al cel".
Un dels dos duets més esperats de la nit va ser la Maria del Mar Bonet juntament amb Roger Mas, el qual va demanar expressament de poder cantar amb ella "L'àguila negra". També van interpretar la cançó "Preludi".
I per a rematar la nit, el duet format per Joan Garriga, la veu de La Troba Kung-Fú, i en Jaume Sisa, que van interpretar la "Cançó del lladre", i per acabar amb "Qualsevol nit pot sortir el sol" amb l'aparició de tots els artistes que havien desfilat per l'escenari.

Un concert molt especial en una nit molt especial per a molts, ja que la majoria de la gent present a l'Auditori, inclossos els artistes com la Núria Feliu que va ser la que ens va informar de tot, tenia el cor dividit amb el partit del Barça.

I per a rematar la nit cap a Badalona a veure el concert dels Amics de les Arts que van aplaçar per culpa de la pluja, enmarcat dins de les Festes de Maig.