dijous, 3 de desembre del 2009

El quàdruple salt mortal dels Llits



Ahir va tenir lloc al Centre d'Art Santa Mònica la roda de premsa de la nova obra de teatre de Lluís Danés al Teatre Nacional de Catalunya, Llits.

La rua

Va comença d'una manera molt estrambòtica, essent l'Albert Pla un dels components de l'obra no és d'extranyar ja. Van oferir una mini rua per les Rambles de Barcelona, on tots els actors interpretaven una mica el paper que tenen a l'obra. Albert Pla, el persoantge principal de l'obra, enfilat dalt d'un llit, va anar interpretant les cançons que juntament amb la guitarra anava interpretant. Alba Serraute i la resta d'actors de circ, van anar oferint joc de malabars, tombarelles, etc... Tot plegat va crear una gran expectativa al vell mig de la ciutat, on van cridar l'atenció de més d'un vianant.

Albert pla, jugant amb la similitud que tenien amb la resta d'estatues, va baixar en diversos moments del llit per tal de demanar diners per a l'Alba Sarraute i les seves tombarelles. Realment tot un show, fet a mida per a Pla.

El seguici es va aturar just devant del Centre d'Art Santa Mònica on tenia lloc la roda de premsa, i on tot l'equip, tant artístic com tècnic van possar per a la foto de rigor.

Una obra massa ambiciossa

Lluís Danés juntament amb Sergi Belbel, acompanyats de la resta de l'equip, van explicar que es tracta d'una obra amb música i cançons, que no és pas una obra de text.

Relata la història d'un cèlebre acrobata de llit elàstic, Lectus (Albert Pla), que decideix intentar fer el quàdruple salt mortal, el que ell anomena "El Gran Salt". Malauradament té un accident i acaba a l'hospital en mans de la doctora Kliné (Alba Sarraute).
S'anirà endinsant en un món imaginari, la Terra de Llits, que representa el trànsit de la vida a la mort, tal com van comentar: "el que diuen que dura 65 segons, a l'obra dura una hora i vint". En aquest viatge l'acompanyen Lèctica (Lídia Pujol) i els Matalàstics, uns éssers que l'ajudaràn a repassar els llits de la seva vida i tots els records que en ells s'hi guarden. Aquest essers estranys estan fets de trossos de matalassos de tota la seva vida.

L'obra escrita per Lluís Danés i Feliu Ventura qui ha escrit les lletres, és musicada per Lluís Llach i Borja Penalba. Per qüestions de pressupost han hagut de prescindir de banda de música en directe, i alguns dels actors van tocant instruments, com la guitarra, el contrabaix, el saxo, entre d'altres.

Estem devant d'un espectacle de gran embergadura amb 10 artístes sobre l'escenari i 15 tècnincs.

Els llits i l'escenografía

L'espai on es desenvolupa l'obra, aquesta Terra de Llits, representa un gran magatzem on s'amunteguen una pila de matalassos vells. Matalassos i llits que guarden les històries viscudes.

Aquests llits que es visiten són el llit de naixement, el del primer conte, el de l'adolescència, el del sexe, el del matrimoni, el de la solitud, el de l'insomni, el del gran salt, el del rpesoner, el del malalt, el de la mort i el de l'últim viatge.

Novetats

Per primer cop, aquesta obra serà enregistrada per a fer una producció d'una pel·lícula en 3D, per això compta amb la col·laboració de TV3 així com d'altres empreses del sector. Es gravarà amb tecnologia estereoscòpica per ser emesa per TV3, els cinemes i ser editada en DVD.

Al TNC i gira

L'obra s'estrena el 17 de desembre i restarà en cartellera fins al 3 de gener del 2010. Durant tot aquest temps es podrà veure a la Sala Gran del TNC.

Posteriorment començara la gira per Reus (9 i 10 de gener), Sant Cugat del Vallès (30 de gener) i finalment estarà a Madrid, al Teatro Circo Price del 5 al 14 de febrer.


Una obra de teatre que promet molt, amb grans músics i actors dalt de l'escenari.

1 comentari:

Farbalà ha dit...

Ostres, jo es que en Pla... no tenim gaire afinitat.